Logo
 

Ofte stilte spørsmål

Alle spørsmål og svar er basert på at du er privatperson hjemmehørende i Fredrikstad kommune. Gjenvinningsstasjonen er til for å ta imot privat grovavfall og farlig avfall fra husholdningene i kommunen.Som næringsavfall regnes avfall fra offentlige og private virksomheter og institusjoner. 

Her finner du nyttig informasjon for deg som skal besøke gjenvinningsstasjonen

Kan jeg levere asbest/ eternitt plater hos dere, og hvordan skal dette leveres på en forsvarlig måte?

Svar: Ja, og det er gratis for private husholdninger, da dette defineres som farlig avfall. Platene må pakkes inn i tett plast og leveres gjerne på en pall. Ikke høyere enn 60 cm. totalt inkl. pallen. 

Kan jeg levere vinduer og må glass og ramme være adskilt?

Svar: Vinduer kan leveres og må ikke være adskilt fra ramme. Har du et knust vindu kontakt betjeningen på gjenvinningsstasjonen når du kommer.Sprukne vinduer skal tapes, så de ikke blir mer ødelagt under transport.

Kan jeg levere dekk fra bil, moped, motorsykkel med og uten felg på FREVAR, og hva koster det?

Svar: Nei,kan ikke leveres på FREVAR. Dekk både med og uten felg kan leveres til Østfold gjenvinning. Dekk kan også leveres til leverandører av bildekk. Adkomst til Østfold gjenvinning går via FREVAR og ligger etter gjenvinningsstasjon. For levering av dekk uten felg er det gratis, med felg er prisen 35 kr pr. dekk inkl. mva. For ytterligere prisspørsmål kontakt Østfold gjenvinning på 69 38 40 38.

Kan dere ta imot Campingvogn, båt og kjøretøy?

Svar: Vi tar imot fritidsbåter inntil 15 fot (husk skjema for refusjon fra Miljødirektoratet). Mopeder, bilhengere, campingvogner etc. kan leveres til Østfold Gjenvinning AS. Kjøretøy kan ikke leveres til FREVAR, men leveres til godkjent mottak for dette. Toll og avgiftsdirektoratet har oversikt på godkjente mottakssteder for kjøretøy.

Kan dere ta imot gressklipper, grill, radiator, sykkel, piano og tilsvarende?

Svar: Ja kan leveres på gjenvinningsstasjonen på FREVAR. ( bensindrevet gressklipper må tappes for bensin og olje før levering)

Kan jeg tømme septik fra bobil ved FREVAR?

Svar: Nei, men det finnes 2 tømmestasjoner i kommunen som er Fredrikstad motell og camping og Fredrikstad Gjestehavn, se link: https://www.visitoestfold.com/no/produkt/?TLp=911973&Bobilparkering--Fredrikstad-Gjestehavn

Jeg ønsker å makulere noen papirer, kan jeg gjøre det hos dere?

Svar: Ja du kan makulere dokument/ papir hos oss, kontakt vektpersonell for å avtale dette nærmere.

Jeg ønsker å levere hageavfall, er det samme pris uansett når på året det er?

Svar: Ja, pris for bil med henger og varebil er 200 kr, personbil er gratis. Fredrikstad kommune har egen aksjon på våren for rydding i hage.

Jeg lurer på når den røde boksen hentes, renovasjonsbilen har ikke tømt min søppelkasse, når hentes restavfall?

Svar: Kontakt servicetorget i Fredrikstad kommune 69 30 60 00

Jeg skal kjøpe oppvaskmaskin/vaskemaskin, hva er hardhetsgraden på vannet?

Svar: Hardhetsgraden på vann er 2,5 dH (tysk hardhetsgrad) Man trenger ikke tilsette salt i oppvaskmaskiner/vaskemaskiner.

Jeg ønsker å levere privat avfall, men låner firmabil, hvordan går jeg frem?

Svar: Varebil registrert på firma/virksomhet kan ikke levere avfall ved gjenvinningsstasjonen. Næringsavfall veies og avfallet kan leveres til Østfold Gjenvinning eller levere det til annet godkjent mottak. Adkomst til Østfold gjenvinning går via FREVAR og ligger etter gjenvinningsstasjon

Jeg er næringskunde og ønsker å levere farlig avfall, hvordan går jeg frem?

Svar: Henvend deg til vektpersonell ved ankomst for utfylling av deklarasjons skjema.

Jeg ønsker å levere maling rester, olje rester, bensin/diesel, løsemidler, rengjøringsmidler, plantevernmidler, kan dette leveres på FREVAR?

Svar: Ja, dette defineres som farlig avfall og kan leveres gratis hos oss. Bensin og diesel må eventuelt tappes over på kanner.

Kan jeg levere olje / parafin tank på FREVAR?

Svar: Tanker inntil 3000 liter kan leveres fra privat husholdning. Tankene må være tømt for innhold før levering.

Jeg har impregnert trevirke, hvor leverer jeg dette?

Svar: På FREVAR, vi tar imot impregnert trevirke fra egen privat husholdning.

Jeg har ikke anledning til å levere avfall, sofa, kjøleboks større ting, kan FREVAR hente dette?Eller leier dere ut container, og hva koster det?

Svar: Nei, FREVAR kan ikke hente avfall og leier ikke ut container. Container kan leies hos ulike leverandører innen container og transport.

Selger dere matjord og bark?

Svar: Nei.

Jeg har uheldigvis mistet min lommebok, nøkler, smykke, i avfallet/ returpunkt, eller på FREVAR. Jeg ønsker å finne det tilbake, hva gjør jeg?

Svar: Har gjenstanden havnet i avfallet i din private søppelkasse, og renovasjonsbilen har hentet avfallet ditt, er det dessverre å anse som tapt. Du kan også ringe servicetorget (69 306000) i kommunen og forhøre deg, Har du mistet gjenstanden på FREVAR sin gjenvinningsstasjon kan det være en liten mulighet. Kontakt da betjeningen på FREVAR umiddelbart.

Hvor skal jeg levere fyrverkeri, ammunisjon, nødraketter, eksplosiver?

Svar: Dette skal leveres til politiet, kan ikke leveres på FREVAR.

Kan jeg kjøpe eller få noe jeg har sett på gjenvinningsstasjonen, eller som jeg tror dere kan ha?

Svar: FREVAR har avtale med FASVO, som samler inn gjenbrukbare gjenstander. På gjenvinningsstasjonen på FREVAR har FASVO en egen plass hvor kunder frivillig kan levere gjenstander for gjenbruk. Brukte gjenstander kan kjøpes via FASVO, som har utsalgssted på Ørebekk. 

Kan hvitevarer leveres på FREVAR?

Svar: Ja hvitevarer kan leveres gratis hos oss fra privat husholdning. Det kan også leveres gratis til butikker som selger hvitevare produkter.

Telefonnummer som kan være nyttige:

Servicetorget Fredrikstad kommune: 69 30 60 00

FREVAR KF: 69 35 73 00

Østfold gjenvinning AS: 69 38 40 38 (næringsavfall)

Logo
Intertek ISO 9001:2015 og 14001:2015 sertifiseringer